Om Levins Traktortjänst AB

levinsLevins Traktortjänst AB startades 1969 och är servicelämnare för John Deere Forestry, men reparerar även andra märken.

Vi tillverkar hydraulslangar och tillhandahåller allt inom hydraulik och är även återförsäljare för Olssons i Ellös och Dunlop Hiflex.

Vi är även representanter för Mobil smörjmedel, Neste smörjmedel och Dafo brand. Det innebär att vi är certifierade till att brandbesiktiga alla fordon.

Vi har även service och underhåll på Eberspächer, fordonsvärmare.
Vi har servicebilar som reparerar ute på fält och har även möjlighet att tillverka hydraulslangar ute i skogen.

Historia

På 60-talet började Lennart Levin att sälja traktorer för Gävle Dala Lantmän hemma på gården i Malungsfors. Lennart skötte försäljningsdelen medan hans fru Ester passade telefonen och bakade bröd så att det alltid fanns färskt när det kom kunder till hemmet. Hon var också en stor stöttepelare eftersom familjen var stor, med fem barn.

Försäljningen gick väldigt bra, med kunder över hela Sverige och delar av Norge. Även kunder från Portugal har varit på gården och gjort affärer. Detta resulterade i väldigt många inbytesmaskiner att reparera och serva och detta blev också grunden, och ett bra underlag, för att starta en egen verkstad i Malungsfors.

1969 startade därför Lennarts äldste son Roland firman hemma på gården, som kom att få namnet Levins Traktortjänst AB. År 1976 byggdes den nuvarande verkstaden som ligger bara ett stenkast från den gamla (som finns i vår ägo än idag). Verkstaden har byggts till under åren och har bland annat tvätthall, svetsutrymmen och oljerum.

2007 tog Rolands lillebror Jan över firman som han driver än idag. Jan började jobba på firman redan som 16-åring och har varit denna trogen genom alla år, om man bortser från 7 1/2 månad när han gjorde lumpen.

Firman har i dagsläget 3 st. anställda (inkl. Jan), är servicelämnare till John Deere Forestry (tidigare ÖSA) och omsätter mellan 7 och 8 miljoner kronor om året.

Vi hoppas att Levins Traktortjänst kommer att leva vidare i kommande generationer.

2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Öppettider

Mån-Fre: 7-16

Frukost: 9.00-9.30
Lunch: 13.00-13.30

Lör-Sön: Stängt

Kontakt

Levins Traktortjänst AB
Levinvägen 3
782 75 Malungsfors

Verkstad: 0280-40 000
Jan: 070-212 33 50
Edvin: 072-705 11 93

E-post: levins.traktor@telia.com

fb